Mission

Hope for Children

Hope for Childrens broschyr...

Hope for Children grundades av Helen Vipass i mars 1994 efter att under en vinter ha mött Rigas gatubarn. Hope for children har några lägenheter där barn bor, men som de också kan komma till om så bara för en natt när de behöver.

Hope for Children hemsida...

Dagcenter
Hit kan barnen komma för att vila, leka, läsa läxor, tvätta sig, äta, ta emot kläder och lära sig om Guds kärlek till de. Ett ställe där de får möte vänlighet, uppmuntran och kärlek.

Stöd för familjer
Att ge praktisk hjälp och på så sätt visa kristen kärlek stärker familjer och förebygger ett ökande antal gatubarn i Lettland. Fattigdom, hemlöshet och brist på hopp för föräldrar och barn i kris till vår dörr. Det är vårt privilegium att hjälpa dem så mycket vi kan med omsorg, uppmärksamhet, råd, mat, kläder och annan materiel hjälp innan de ger upp kampen fullständigt.

Behovet idag...
Det sägs att barnen är sitt lands framtid, men oturligt nog för Lettland, som led under kommunismens förtryck under årtionden, har övergången till demokrati och marknadsekonomi drabbat många mycket negativt. Hög arbetslöshet, låga löner kombinerat med alkoholism och drogmissbruk har lett till att 83 % av Lettlands befolkning lever under existensminimum. Barnen från dessa familjer är i kris...

Några teckningar från Riga

Sommaren-2013-Riga-Boulderaja-1.jpg Sommaren 2013 var vi några från församlingen och hälsade på Hope for children i Riga. Då ritade barnen några teckningar till oss. Låt teckningarna inspirera till fler ideér och insatser för barnen i Hope for children.

Sommaren-2013-Riga-Boulderaja-2.jpg

Zjytomyr i Ukraina

Vår församling har under några år haft kontakt med kristna i Ukraina. Det är numera en församling i Zjytomyr 10 mil väster om Kiev. Pastor i församlingen är Pasha han är i 30 årsåldern, gift och pappa till två pojkar. Pasha är uppvuxen i ett pastorshem och studerade själv teologi i början på 2000-talet. Efter studierna frågade han Gud om en inriktning i sin pastorstjänst. Han upplevde hur Gud ledde honom till att starta en verksamhet med bikers i Zjytomyr. Så småningom startade Pasha motorcykelklubben Gods Squad i Ukraina. Man hyrde en samlingslokal som kallades Gods Garage. Lokalen är numera även kyrka för den församling som har möten där.
Pasha är förutom klubbpresident för mc-klubben även pastor i den nya lilla församlingen. I församlingen finns förutom Pastor Pasha även Sacha som är kassör och äldste. I november 2015 var vi tre personer från Centrumkyrkan som besökte församlingen och mc-klubben. Några utmaningar som församlingen står för är att värma lokalen och att få flera ledare. Ekonomin är en annan utmaning då flera av medlemmarna saknar arbete eller har arbeten med dåliga löner.
Det kommer ofta nya besökare till gudstjänsterna. Pasha är förutom en duktig predikant även en god lovsångsledare. Gudstjänsterna har mycket sång och musik och en tydlig predikan om Jesus Kristus.

Pastor Pasha

Församlingskväll i Zjytomyr

Centrumkyrkan Vallentuna ~ Kyrkan mitt i byn
Vikingavägen 1, Box 84, 186 22 Vallentuna ~ 08-511 785 75 ~ kyrkan@ckvallentuna.se